Duvarlarınızı Nasıl Temizlemelisiniz?

Duvar Temizliği
Duvarlarınızı nasıl temizlemelisiniz? Duvar temizliği dendiğinde aklınıza ne geliyor? Ev hanımları temizlik yaparken genellikle duvarlarını da temizlemeye özen gösterirler. Ancak, duvar temizliği sanıldığı kadar kolay olmamaktadır. Aslında, duvar temizliği ile ilgili sıkıntılar temizlik esnasında değil temizlik bittikten sonra oluşmaktadır. Temizlik bittikten sonra boyada oluşan parlamalar veya lekeler çok can sıkıcı durumları oluşturmaktadır.
Duvarlarınızı nasıl temizlemelisiniz? Bu soruya hemen hemen bütün ev hanımları deterjanlı su ile duvarları silerim şeklinde cevap verecektir. Silmek kolay olabilir fakat temizlik bittikten sonra duvarda oluşan parlamalara nasıl çözüm bulunacağı en büyük sorundur. özellikle son yıllarda boya teknolojisindeki gelişmeler ile birlikte ortaya çıkan silikonlu boya kavramı ve silinebilir boya kavramı ev hanımlarına çok cazip gelmesine rağmen yanlış temizleme metotları can sıkıcı durumları ortaya çıkarmaktadır.

Duvarlarınızı nasıl temizlemelisiniz? Duvarları mümkünse arap sabununu suyun içinde güzelce erittikten sonra bu suyla ıslatacağınız temiz bir bez yardımıyla duvarlarınızı silebilirsiniz. Güzelce sildiğiniz duvarınızı temiz kuru bir bez ile mutlaka kurulamayı unutmayın. Hiç bir zaman bezin üzerine çamaşır suyu veya kimyasal deterjanlar dökerek silmeye çalışmayın ki duvarda renk solmaları veya beze boya çıkma durumları yaşanmasın. Kullanacağınız bulaşık deterjanı veya arap sabununu bir kova suyun içinde güzelce erittikten ve karıştırdıktan sonra bezi bu suya daldırıp temizliğe devam edebilirsiniz. Sonrasında da duvarı güzelce kurulayıp gönül rahatlığıyla temizliği sonlandırabilirsiniz.
Her leke duvardan çıkacak diye bir durum söz konusu değildir. Bunu sakın unutmayın. Örneğin, duvara eğer oje tarzı bir şey bulaştıysa bu leke çıkmayacaktır. Çünkü, oje tırnağınızdan bile ancak aseton ile çıkarabilmektesiniz. Boyalı bir duvara aseton tarzı çözücü kimyasallar sürecek olursanız boyayı da duvardan sökersiniz. Özellikle su bazlı boyalar ovalamaya çok dirençli olmadıkları için güçlü bir şekilde ovalayarak sildiğiniz duvarlardan boya yine çıkacaktır. Bu nedenle aşırı derecede ovalama yapmamaya özen göstermelisiniz.
Kısacası, eğer ki duvarların temizlenmesi gerekiyorsa nemli bir bez ile temizlenebilir. İlla ki temizleyici bir madde kullanılacaksa öncelikle arap sabunu tercih edilmeli veya son çare olarak bulaşık deterjanı seçilmelidir. Bu temizlik maddeleri direkt olarak beze dökülmeden öncelikle bir suyun içinde inceltilmeli ve sonrasında bez yardımıyla duvara uygulanmalıdırlar. Bu işlemden sonra yaş duvar mutlaka kurulanmalıdır. Oluşabilecek parlamalar için de mümkünse duvarın tamamı silinmelidir. Duvarda yapılan lokal temizliklerde lekeler veya parlamalar oluşması muhtemeldir.